Форма за резервация
вашето име:
телефон:
дата на пристигане:
дата на заминаване:
час на пристигане:
лица над 12 г.:
лица до 12 г.:
комплекс:
апартамент:
плащане:
допълнителна информация:
AntiSPAM:
 
Времето в Банско
Добавена на: 25-06-2012, 10:08:18
Тази година се навършват 290 год. от рождението на Паисий Хилендарски, както и 250 год. от написването на „История Славянобългарская". Ученици от Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров", град Банско, отпразнуваха тези юбилеи по интересен начин.
Възпитаниците на град Банско проведоха час по родолюбие, който включваше посещение на часовниковата кула в центъра на града, както и тържествена литургия в храм „Света Троица" и параклиса близо до него. Младежите се срещнаха с председателя на храма и архиерейски наместник на Разложка духовна околия - Янко Русков. Часът по родолюбие в Банско завърши с посещение на параклиса, построен на мястото на родната къща на Паисий Хилендарски.
Цялото мероприятие бе организирано от учителите по Български език и Литература - г-жа Еленкова и История - г-жа Хаджипопова.
Tags: Банско, празнува, 290, год., от, рождението, на, Паисий, Хилендарски
Добави в Svejo

Преглед на новините от Банско и района на курорта подредени по актуалност.

«Виж всички»
Наши партньори
Последни новини
Днес настъпва астрономическата пролет!
Днес настъпва астрономическата пролет в Северното полукълбо - точно в 18:57 часа тази вечер. През 2014 година астрономическата пролет ще ни посети на 2 ...
От 30.11.2013 Банско пуска кабинковия лифт
Банско пуска в действие кабинковия лифт от 30.11.2013 - няколко дни преди официалното откриване на сезона в планинския курорт. Този зимен сезон цените ...